Nyheter under 2021!

Här kommer uppdateringar om hästarna, stallet, minnen och liknande att läggas ut. Håll utkik!

11 December

Idag flyttade Sture tillbaka till hans förra ägare i Skåne. Pågrund av medfödda skador som gått osedda under besiktningen så tvingades hans ägare att genomföra ett återköp.

Sture var en härlig häst som kommer att vara saknad av många här på DHU!

9 December

Idag är det ett år sedan vår älskade Moses vandrade vidare till de evigt gröna ängarna. Vi saknar hans bus, vi saknar hans små gnägg som hejade på en när man kom in i stallet, vi saknar allt med fina Moses.

Vila i frid, fantastiska lilla du!

16 Oktober

Idag kom flyttade Bosse in i stallet. Han är en varmblodstravare som inte riktigt trivdes på travet, han har därför fått komma till oss där han ska skolas om och sedan gå med i verksamheten. En mycket snäll och fin kille som vi hoppas kommer trivas här hos oss!

2 Oktober

Nu när våran islandshäst Gandur är iväg på hälsohem så har vi en häst mindre som kan gå med i verksamheten, därför har vi Camillas (Gandurs "fodervärd") ponny Prinsen på foder. Prinsen är en fin liten Welsh Mountain valack som vi hoppas kommer trivas här hos oss.

2 Oktober

Idag åkte våran fantastiska islandshäst Gandur iväg på ett hälsohem (som vi själva kallar det) pågrund av en skada i hans bakben. Hans rehabilitering kommer då att tas över utav Camilla Petersson. Gandur kommer komma tillbaka senare nästa år.

Vi längtar efter att få se dig igen fina vän!

Slutet av Augusti

I slutet av augusti flyttade även Pelle. Han har gått med i verksamheten och gett många barn mycket kunskap, därför kommer vi sakna att se honom ute i hagen. Men vi förstår också hans ägares beslut att vilja ha en så söt ponny på sin egna gård.

14 Augusti

Idag flyttade vår lilla busponny Ivan. Pågrund av en ringbandsskada följt av ett fånganfall beslutades vi oss för att han skulle få det bättre hos någon annan. Han flyttar därför till Madeleine Swanson i Lilla Edet som tar över hans rehabilitering och igångsättning.

Vi kommer sakna dig något så otroligt, men vi vet att du kommer må bra och få ett fantastiskt liv även fast du inte är hos oss!

15 Juli

Idag var ännu en tung och sorgfylld dag. Vår underbara Finesse fick galoppera vidare till de evigt gröna ängarna. Med sina 30 år på nacken var hon fortfarande pigg som en 16 åring, men tyvärr drabbades hon av åldersrelaterade problem som tvingade oss att låta henne somna in.

Vi hoppas att du mår bättre nu och spenderar dina dagar med att äta gräs tillsammans med fina Lillebror, Moses och Kajsa!

14 Juli

Idag hämtade vi hem våra så oerhört saknade Titan och Mattis. Mattis kommer nu framöver att köras med vagn av sina ägare och Titan kommer att gå med i verksamheten som de andra hästarna , men inte utan lite vila först ;)

Vi är så glada att ni är hemma igen!

23 Maj

Idag åkte också Titan och Mattis iväg på inridning, respektive inkörning hos Team Pisello. Våra små grabbar börjar bli stora nu!

Du kan följa Titan och Mattis resa på @teampisello på Instagram.

23 Maj

Idag kom Pelle, en fin D-ponny valack som ägs av Familjen Rundqvist. Välkommen!

22 Maj

Idag kom Sture till stallet. En haflinger valack som ägs av Anna och Edith Henriksson. Välkommen!

2 Maj

Idag flyttade prinsen tillbaka hem till Moa. Tack för den här tiden goa prinsen!

11 April

Idag flyttade Rossa in. Hon är ett connemara sto och ägs av Sally och Lilly Schyberg med familj.

17 Mars

Idag har Ivan flyttat till Landvetter en period. Fanny hans medryttare ska ha han där en tid.

10 Mars

Idag är det en tung dag igen!😥 Vi fick tyvärr avliva Kajsa idag son har varit sjuk sen november och det verkade som att det skulle gå vägen men tyvärr gick det inte längre.

Nu får hon springa på de evigt gröna ängarna med Moses & Lillebror💔

Vila i frid älskade Kajsa❤

17 Februari

Idag flyttade Mattis in. Han är en 5årigt gotlandsruss och ägs av Familjen Sjöqvist. Kommer också gå med i verksamheten.

23 Januari

Idag flyttade Prinsen in =) En liten valack American curly/shetlandsponny. Han ägs av Moa Åkesson men går också med i verksamheten. Här är han till vänster om sin nya vän Titan

19 Januari

I dag köpte vi en ny häst ett sto som heter Blossom, ca 160cm från Irland =)

Hoppas på att hon ska passa i våran lilla verksamhet =)

14 Januari

Idag fick även våran älskade Lillebror lämna oss!

Han lämnar ett stort tomrum för både människor och sin flock som han tagit hand om så otroligt bra ❤ 

Han har hade pssm och nu även ems så han mådde inte bra. 

Men nu har han återförenats med Moses💔

Vila i frid älskade vän!

Dela den här sidan