Kajsa 2008-2021

Kajsa var ett Shetlandsponny sto som föddes år 2008. Hon köptes av Angelica och Nettan år 2017 och kom till stallet tillsammans med Minga. I hennes förra hem bodde hon tillsammans med en flock får, hennes päls var därför övervuxen och angripen av ohyra, men efter en helkropps rakning så såg hon ut som en riktig sportshettis.

Kajsa var en otroligt snäll individ som alltid fick ryttarna som satt på hennes mjuka rygg att känna sig trygga. Hon ville alla väl, men kunde också säga emot när hon tyckte att någon betedde sig dumt mot henne eller hennes hästkompisar. Även fast hon var så snäll så kunde hon fortfarande vara en utmaning för våra unga ryttare då hon titt som tätt parkerade lite här och var, men det hörde bara till hennes charm.

Kajsa var för ung när hon tog sitt sista andetag. Kajsa fick ett fånganfall som hon kämpade emot länge, men tillslut gick det inte längre. Den 10 mars 2021 somnade Kajsa in här på gården. Sorgen var stor och stallet var sig inte likt efter hennes bortgång.

Kajsa var en stor del av DHU, en stor del av många ryttares utveckling, en stor del av så många människors hjärtan. Saknaden för Kajsa är ständig, men vi vet att hon mår bättre nu på de evigt gröna ängarna!

Dela den här sidan