Finesse 1991-2021

Finesse var ett Connemara sto född år 1991. Angelica och Nettan fick Finesse av Storås Ridklubb när dom tyckte att hon behövde trappa ner lite, men det visade sig att hon hade mycket mer kvar att ge.

Finesse var en perfekt ponny för nybörjare då hon var snäll, lugn, stabil och trygg, men även för mer ridvana ryttare då hon samtidigt var så full av liv och kunskap. Finesse var storfavoriten hos många, ibland ett litet tag men oftast varade den förälskelsen för henne i flera år. Hon byggde upp självförtroende hos så många ryttare och lärde så många om hästlivet.

Men låt er inte luras, Finesse kunde vara en riktigt racertant emellanåt. Hon var då först i ledet, längst fram i galoppen med energin på topp och ett barn med ett leende på läpparna på ryggen.

Tyvärr drabbades Finesse av åldersrelaterade problem som tvingade oss till att avliva henne. Finesse somnade in den 15 juli 2021 här på gården med människor som hon älskade vid hennes sida. Tillsammans med Finesse bortgång avslutades också en era på DHU, hon var den ridskolehästen som alltid funnits där och nu var hon borta.

Saknaden av Finesse är något som inte riktigt går att beskriva, men vi vet att hon mår bättre nu på de evigt gröna ängarna!

Dela den här sidan